Insidan

Covid-19

Under pandemin har vi några särskilda regler som följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer. I skrivande stund pausas all verksamhet. När vi åter kan komma igång gäller preliminärt följande:

  • Stanna hemma om du känner dig det minsta krasslig.
  • Håll händerna rena! Handfat finns vid toaletterna och i matsalen till höger.
  • Håll avstånd i trafiken till och från repetitionen!
  • På repetitionen har vi alla var sitt notställ och penna (även stråk).
  • 2 meters avstånd gäller mellan musikerna i blåssektionen.
  • Vi ordnar inte gemensamt fika. Ta med egen fika istället om du vill. Men kaffe och te finns. Ta med egen mugg!

Aktuell repertoar

M. MartinesOuvertyr i C
W. A. MozartKonsert i C för flöjt, harpa och orkester
Johan Strauss sonKejsarvalsen
Persisk marsch
Annen-Polka
Rosen aus dem Süden
Johan Strauss farRadetzkymarsch
Eduard StraussBahn frei – Galopp
Franz v. SuppéLätta kavalleriet Ouvertyr

Repetitioner

Vi repeterar varje tisdag 19:00–21:30 på Studenternas hus, Götabergsgatan 17. Vi repeterar även ca en lördag i månaden, 10:00–14:00, oftast även det på Studenternas hus. Aktuellt planerade repetitioner hittar du i kalendern. Orkestern ansvarar gemensamt för att ställa fram och plocka bort stolar, notställ och lampor före och efter repetitionerna. Därför är det bra att du kommer i god tid till repetitionerna för att kunna hjälpa till att duka fram, och att du efter repetitionen hjälper till att plocka undan. Att repetitionen börjar 19:00 innebär att stämton ges då, och att du då ska sitta på din plats och vara spelklar.

Stämmorna turas om för att ordna fika vid varje tisdagsrepetition. Utlägg fås tillbaka av kassören. Ta gärna med egen mugg så undviker vi onödigt skräp!

Innan konserter kan det läggas in extrarepetitioner och stämrep. Titta på terminsschemat och var uppmärksam på information som ges under repetitionerna. Är du osäker – ta kontakt med din stämledare eller någon i styrelsen.

Närvaro

För att vi ska kunna hålla en hög kvalitet på orkestern är det viktigt att alla närvarar på repetitionerna. Eventuell frånvaro meddelas till besattningsansvarig@gaso.se så snart du vet att du kommer att missa en repetition. I början av varje ny repetitionsperiod kommer din stämledare att se över vilka i stämman som kan vara med på nästa konsert. Därför är det viktigt att du bokar in konsertdatum, helgrep, stämrep och ordinarie rep i din kalender så snart som möjligt.

Stämledare

Konserter

Vi har tre repperioder per år, och varje period avslutas med en konsert. Inför varje konsert är det viktigt att alla medlemmar hjälps åt att sätta upp affischer och sälja biljetter. Intäkterna från konserterna är det som finansierar bland annat notkostnader och andra omkostnader kring konserterna. På konserterna är det även viktigt att alla hjälps åt att baka och sälja fika, se till att det ser snyggt ut i och omkring konsertlokalen och att vi alla har roligt!

Konsertklädsel är svart kostym och vit skjorta för herrarna och helsvart klädsel för damerna, om ingenting annat meddelas.

Orkestern har en festfixargrupp som ser till att det ordnas fester efter konserter eller vid andra tillfällen. Då och då går vi även ut och tar en öl efter repetitionerna, detta meddelas på repetitioner eller via mejl.